Bouwbesluit

26 jun

In deze vreemde periode, waarbij we allemaal rekening moeten houden met een nieuwe manier van werken, hebben wij als Cable Masters niet stil gezeten. Naast dat we uiteraard druk zijn met het leveren van kabels en aanverwante artikelen hebben we ook in deze periode vaak nog advies kunnen geven (op afstand) over montage met Functiebehoud materiaal.

Als Cable Masters hebben we al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Functiebehoud en hebben daardoor ook al vaker te maken gehad met diverse bestekken.

Wij hebben nog eens gekeken naar de bestektekst die wij zelf gemaakt hebben en gecontroleerd of die voldoet aan de huidige NPR 2576.

Onze bestektekst hebben we als bijlage toegevoegd. U kunt deze, uiteraard volledig vrijblijvend, gebruiken in bestekken waar u en/of collega’s bij betrokken bent.

Daarnaast willen wij u, middels deze mailing, op de hoogte brengen van een aanstaande wijziging in het Bouwbesluit met betrekking tot de keuze van bekabeling in gebouwen. De keuze van kabels volgens de Europese CPR regelgeving, die we al sinds 2017 hanteren in Nederland middels de NEN 8012, zal opgenomen worden in het Bouwbesluit.

In de tabel met Brand- en rookklasse voor elektrische leidingen in bouwwerken, worden de juiste klasse kabels per gebruiksfunctie en afhankelijk van de routering van de kabels (in een Extra beschermde vluchtroute, beschermde vluchtroute of overige) aangegeven.

Deze wijziging is aangekondigd om per 1 juli opgenomen te zijn in het Bouwbesluit en zal de keuze voor de juiste klasse bekabeling makkelijker maken. De juiste kabel zal dan toegepast worden volgens de Brand en Rookklasse zoals bedoeld in het Bouwbesluit. De huidige NEN 8012 zal worden herschreven.

Mocht u meer informatie willen hebben over onze Functiebehoud bestektekst en/of over de wijziging van het Bouwbesluit neem dan contact op met één van onze accountmanagers:

  •    Ricardo Dissel (West Nederland – Key accounts)
  •    Haye van Giffen (West Nederland)
  •    Harald Niessen ( Oost Nederland)

U kunt natuurlijk ook voor overige vragen altijd contact opnemen!

Ook verzorgen we momenteel veel Webinars. Mochten u en uw collega’s behoefte hebben aan een Webinar/Training over Functiebehoud, laat het ons dan weten.