Even voorstellen!

28 okt

Met alles wat er om ons heen gebeurt, met Covid-19 en met het aanpassen naar “de nieuwe manier van werken” waar we allemaal noodgedwongen mee om proberen te gaan, leek het ons als Cable Masters leuk om digitaal meer over onszelf te vertellen. Zodat jullie, onze relaties, ons nog beter leren kennen.

De eer om als eerste wat over zichzelf te vertellen!

Mijn naam is Harald Niessen, sinds november 2017 in dienst bij Cable Masters als accountmanager voor oost Nederland. Woonachtig in Apeldoorn.

Ik ben 47 jaar jong en al meer dan 20 jaar gelukkig samen met mijn vriendin Ruth die lerares is op een basisschool in Beekbergen (nabij Apeldoorn). We hebben geen kinderen maar wel twee katten.

Mijn achtergrond zit in de elektrotechniek. Nadat ik de MTS heb voltooid heb, ben ik als Engineer bij (toen nog ) PTT Telecom te gaan werken. Als engineer was ik verantwoordelijk voor de aanleg  en reconstructies van bekabeling in de ondergrondse infrastructuur van PTT Telecom. Dit heb ik 5 jaar gedaan.

Ik heb mij van junior Engineer in die 5 jaar op kunnen werken tot Senior Engineer/Projectleider.

Ik kwam er achter dat ik het geven van opleidingen zo leuk vond dat ik de uitdaging ben aangegaan om een carrière switch te maken en ben gaan werken voor het Opleiding Centrum Harderwijk. Ik ben toen na precies een jaar naar de firma Roxtec in Harderwijk gegaan. Voor Roxtec in Harderwijk ben ik als sales engineer in de verkoop gekomen.

Voor Roxtec heb ik bij elkaar bijna 17 jaar gewerkt. 9 jaar in Harderwijk en daarna ruim 7 jaar voor het internationale hoofdkantoor van Roxtec in Karlskrona, Zweden. Daar heb ik diverse internationale functies gehad. Begonnen als Key Accountmanager en geëindigd als Segment Manager/Business Development Manager. Maar het reizen werd me iets te veel en tijdens een reorganisatie ben ik weg gegaan bij Roxtec en ben ik bij Cable Masters terecht gekomen.

Voor Cable Masters ben ik naast verantwoordelijk te zijn voor rayon Oost Nederland, tegenwoordig ook druk met het geven van onze Functiebehoud Trainingen. Uiteraard momenteel in de vorm van Webinars.

Het leuke van Cable Masters is dat we een erg hechte groep van collega’s zijn. Een kleine organisatie met veel ambitie! Zelfs tijdens deze corona periode, waarbij voor ons het thuiswerken natuurlijk ook actief wordt toegepast, proberen we met Teams en ouderwets via de telefoon zeer regelmatig contact te houden met elkaar maar uiteraard ook met al onze klanten en relaties.

Cable Masters is dé specialist van Functiebehoud kabelsystemen en signaalkabels voor o.a. brandmeldinstallaties. Dit specialisme in Functiebehoud geeft ons de mogelijkheid om op diverse niveaus mee te kunnen denken om de beste mogelijkheden te bieden voor Functiebehoud kabelsysteem oplossingen. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze partner Leoni Studer. Waar we dus ook regelmatig contact mee hebben op technisch vlak. Met name over ontwikkelingen in de markt en certificeringen.

Ook komen we regelmatig op diverse project locaties om advies te geven op het gebied van Functiebehoud montage mogelijkheden. Naast het bedienen van de installateurs in mijn Rayon, zit ik ook vaak om tafel met Adviesbureaus om advies te geven over Functiebehoud mogelijkheden. En dat maakt werken voor Cable Masters erg interessant en leuk.

Ben je betrokken bij een nieuw project en heb je te maken met Functiebehoud en/of je wil graag op de hoogte gebracht worden over Functiebehoud d.m.v. één van onze Webinars. Of je nu adviseur/engineer bent of werkvoorbereider/projectleider/uitvoerder/monteur van een installatie bedrijf, neem contact met me op voor één van onze Webinars of voor een passende oplossing voor al je kabel uitdagingen. Want voor elke uitdaging hebben wij een oplossing!

Ik hoop dat iedereen gezond blijft tijdens deze Corona periode. Stay-safe! Ik zie jullie graag een keer online tijdens één van de Webinars of, zodra het weer mag uiteraard, persoonlijk. En tot dan; bellen en mailen mag altijd uiteraard!

Harald Niessen