Halogeenvrije EMC-kabel voor elektrische installaties

19 dec

Sinds 2009 is de eigenaar van een elektrisch aangedreven installatie aansprakelijk voor schade, welke wordt veroorzaakt door elektromagnetische storingen die deze eventueel afgeeft.

Vooral gebruikers en installateurs van klimaatbeheersing, koeling, luchtbehandeling, airconditioning en andere installaties met compressoren en schakelende voedingen zullen aandacht moeten schenken aan de EMC-richtlijn. Niet alleen kunnen deze installaties serieuze storing in de omgeving veroorzaken, maar kunnen ook hun eigen regelingen en besturingen in de war schoppen bij onkundige montage of gebruik van ongeschikt materiaal. Door het toenemende gebruik van frequentiegeregelde motoren is ook de noodzaak tot het gebruik van specifieke kabel gestegen.

Er wordt bij aanleg van elektrische installaties meer en meer halogeenvrije kabel voorgeschreven. Dus is naast de PVC uitvoering ook een halogeenvrije EMC-kabel ontstaan. In halogeenvrij is tevens de zwarte UV-bestendige BETAdrive C-flex leverbaar; deze is mechanisch en chemisch hoger belastbaar en daardoor uitermate geschikt voor de industrie.
Door de opbouw is de kabel mooi rond en daarmee optimaal geschikt voor een storingsvrije installatie, mits men zich aan de richtlijnen en installatievoorschriften houdt.