Aanvraagformulier inloggegevens

"*" indicates required fields

Velden met een * zijn verplicht
Wij sturen binnen 8 uur jouw inloggegevens naar het opgegeven e-mailadres.

Alarmkabel

Wees verzekerd van een snelle respons bij veiligheidsincidenten.

 • Alarmkabel LIH(ST)H

Gespecialiseerd advies nodig?

Kom in contact met Cable Masters.

Wij vinden onafhankelijke, passende kabeloplossingen 
voor jouw uitdagingen en vraagstukken.

Cable masters productlijnen

Utiliteit, Industrie en Infra

 • CM Functiebehoudkabel
 • CM Signaalkabel
 • CM Alarmkabel
 • CM Flex
 • CM Inducab
 • CM Induflex
Meer weten over onze productlijn?

Benieuwd naar het aanbod binnen onze productlijn? 
Neem contact met ons op voor meer informatie.

Alarmkabels zijn cruciale componenten in beveiligingssystemen, ontworpen om signalen te verzenden tussen alarm detectoren, bedieningspanelen en andere beveiligingsapparatuur. Deze kabels zijn essentieel voor het functioneren van inbraakalarmen, ontruiminginstallaties, toegangscontrolesystemen, en CCTV-systemen, waarbij betrouwbaarheid en integriteit van de signaaloverdracht van het grootste belang zijn. 

Wat is een alarmkabel?

Een alarmkabel is een type kabel dat specifiek is ontworpen voor gebruik in beveiligings- en alarmsystemen. Deze kabels moeten betrouwbare signalen kunnen overbrengen onder verschillende omstandigheden en zijn vaak gemaakt om weerstand te bieden tegen interferentie, fysieke schade, en andere externe factoren die de signaalintegriteit kunnen beïnvloeden. 

Typen alarmkabels

Alarmkabels kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën, afhankelijk van hun constructie, afscherming en toepassing. De meest voorkomende CM alarmkabels zijn de LIH en LIHSTH. Daarnaast zijn de alarmkabel 6×0,22 en de alarmkabel 2×0,5+6×0,22 erg populair onder onze klanten.De alarmkabels zijn zowel soepel als met massieve aders verkrijgbaar. 

Wanneer worden alarmkabels gebruikt?

Alarmkabels worden gebruikt voor verschillende beveiligingstoepassingen, waaronder:

 • Inbraakalarmsystemen: Verbinden sensoren en detectoren met het centrale bedieningspaneel;
 • Toegangscontrolesystemen: Verbinden kaartlezers, deursloten, en exit-knoppen met het controlepaneel;
 • CCTV-systemen: Voor de overdracht van video- en soms voedingssignalen van camera’s naar opnameapparatuur of monitoren.

Installatie

De installatie van alarmkabels vereist zorgvuldige planning om ervoor te zorgen dat de kabels correct zijn gerouteerd, beschermd tegen mogelijke schade, en geïnstalleerd volgens de geldende normen en voorschriften. Belangrijke overwegingen omvatten:

 • Kabelrouting: Vermijd elektromagnetische bronnen van interferentie en zorg voor voldoende bescherming tegen mechanische schade;
 • Aansluitingen: Zorg voor correcte en veilige aansluitingen om signaalverlies of -vervorming te voorkomen;
 • Testen: Voer na installatie grondige tests uit om de integriteit en functionaliteit van het alarmsysteem te verifiëren.

Onderhoud is ook cruciaal om de betrouwbaarheid van alarmkabels te waarborgen. Regelmatige inspecties en tests helpen bij het vroegtijdig identificeren en oplossen van problemen, zoals beschadigde kabels of verslechterde verbindingen.

Alarmkabels bij Cable Masters

Cable Masters is specialist op het gebied van alarmkabels. Alarmkabels zijn een fundamenteel onderdeel van elk beveiligingssysteem, essentieel voor de betrouwbare overdracht van signalen tussen verschillende componenten van het systeem.

Door de juiste keuze van kabeltype, zorgvuldige installatie en regelmatig onderhoud, kunnen systeembeheerders en eigenaren ervoor zorgen dat hun beveiligingssystemen effectief functioneren om eigendommen en mensen te beschermen. Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten!