Aanvraagformulier inloggegevens

"*" indicates required fields

Velden met een * zijn verplicht
Wij sturen binnen 8 uur jouw inloggegevens naar het opgegeven e-mailadres.

Duurzaamheid

Duurzaam verbinden en toekomstgericht denken

Bij Cable Masters geloven we dat duurzaamheid meer is dan een trend; het is een verantwoordelijkheid en een belofte aan de toekomst. In een wereld waarin de impact op het milieu steeds duidelijker wordt, streven we ernaar om voorop te lopen in groene innovaties en duurzame bedrijfsvoering. Op deze pagina laten we je kennismaken met onze visie op duurzaamheid en hoe we samen met onze leveranciers en klanten werken aan een duurzamere toekomst. Ontdek hoe jij, samen met Cable Masters, kunt bijdragen aan een wereld waarin technologie en duurzaamheid hand in hand gaan.

Duurzaamheid Cable Masters

Binnen Cable Masters nemen we duurzaamheid zeer serieus en dit is terug te zien in diverse facetten van onze bedrijfsvoering. Zo hebben we gekozen voor elektrische heftrucks om onze dagelijkse operaties milieuvriendelijker te maken. Ook zijn we actief bezig met de inventarisatie van zonnepanelen om onze energievoorziening te verduurzamen. Daarnaast zetten we grote stappen in de transitie van ons wagenpark: we vervangen geleidelijk aan onze leaseauto’s door hybride en volledig elektrische modellen. Om dit te ondersteunen, investeren we ook in laadpalen. Deze initiatieven tonen onze toewijding aan een groenere toekomst en onze ambitie om een voorloper te zijn op het gebied van duurzaamheid in onze branche.

Duurzaam personeelsbeleid

Bij Cable Masters staat een duurzaam personeelsbeleid centraal, waarbij de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers voorop staan. Ons streven is om duurzame relaties op te bouwen met ons personeel door een veilige en prettige werkomgeving te creëren. We geloven dat een veilige werkplek verder gaat dan alleen fysieke veiligheid; het is ook een plek waar medewerkers zich gewaardeerd en onderdeel van het team voelen. Daarom bieden we regelmatig trainingen en opleidingen aan, zodat onze medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Door regelmatig één-op-één contact te hebben, kunnen we inspelen op de individuele behoeften en talenten van elke medewerker. We kijken naar waar iemand goed in is en zetten hem of haar in hun kracht. Op deze manier streven we naar modern werkgeverschap, waarbij we onze medewerkers duurzaam aan ons binden.

Duurzaamheid en afnemers

Bij Cable Masters vinden we het niet alleen belangrijk om zelf duurzaam te handelen, maar ook om te weten hoe onze producten worden gebruikt en of onze afnemers duurzaam opereren. We moedigen onze klanten aan om actief deel te nemen aan duurzame initiatieven. Zo bieden we de mogelijkheid voor klanten om haspels bij ons in te leveren. Wanneer afnemers lege haspels hebben, nemen wij deze terug en zorgen we voor een verantwoorde afvoer. Dit draagt bij aan de recycling van haspels en bevordert een circulaire economie. Door deze aanpak onderhouden we een duurzame, groene relatie met onze klanten en zetten we samen stappen richting een meer duurzame toekomst

Leveranciers

Bij Cable Masters staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Dit komt niet alleen tot uiting in onze eigen bedrijfsvoering, maar ook in de selectie van onze leveranciers. We kiezen bewust voor partners die duurzame productiemethoden hanteren en actief hun ecologische voetafdruk verkleinen. Het is voor ons essentieel dat de leveranciers waarmee we samenwerken zich committeren aan het gebruik van zo veel mogelijk milieuvriendelijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van eco-paspoorten voor de producten of het werken aan milieuproductverklaringen (EPD). Door deze benadering geven we een concrete invulling aan onze duurzaamheidsmissie en verzekeren we dat zowel onze klanten als leveranciers onze inzet voor een duurzamere toekomst delen.

Logistiek

Bij Cable Masters staat duurzaamheid centraal, ook als het gaat om onze logistieke processen. Wij besteden logistiek uit aan een partner in de buurt. Deze partner legt de focus op het maximaliseren van vervoer met zo min mogelijk verreden kilometers. Dit doen ze door ladingen te bundelen en op deze manier hebben ze een aanzienlijke reductie in de uitstoot van NOx en CO2. Recente onderzoeken tonen aan dat ze door deze bundeling gemiddeld 60% CO2-uitstoot besparen.