Aanvraagformulier inloggegevens

"*" indicates required fields

Velden met een * zijn verplicht
Wij sturen binnen 8 uur jouw inloggegevens naar het opgegeven e-mailadres.

Infrakabel

Ondersteunt de infrastructuur van grote steden en industrieën

 • Openbare verlichting

 • VRI

 • Detectiesystemen

Gespecialiseerd advies nodig?

Kom in contact met Cable Masters.

Wij vinden onafhankelijke, passende kabeloplossingen 
voor jouw uitdagingen en vraagstukken.

Cable masters productlijnen

Utiliteit, Industrie en Infra

 • CM Functiebehoudkabel
 • CM Signaalkabel
 • CM Alarmkabel
 • CM Flex
 • CM Inducab
 • CM Induflex
Meer weten over onze productlijn?

Benieuwd naar het aanbod binnen onze productlijn? 
Neem contact met ons op voor meer informatie.

Infra kabels

Infra kabels, waaronder grondkabels en ondergrondse kabels, zijn gespecialiseerd in het betrouwbaar overbrengen van informatie tussen apparaten of systemen binnen diverse industriële settings. Deze kabels zijn essentieel voor de nauwkeurige meting, controle en regulatie van industriële processen, dankzij hun vermogen om signalen met minimale interferentie te verzenden. Ze zijn cruciaal voor het handhaven van de signaalintegriteit vanuit sensoren, transducers en andere meetinstrumenten naar de controlekamers.

Wat zijn infra kabels?

Infra kabels zijn ontworpen om signalen effectief te verzenden, waarbij ze essentieel zijn voor de betrouwbare werking van industriële communicatie-, besturings- en bewakingssystemen. Deze kabels ondergronds zijn geoptimaliseerd om storingsvrije signaaloverdracht te garanderen, wat van vitaal belang is voor de precisie en betrouwbaarheid van technologische en industriële systemen. Hun rol in het ondersteunen van de integriteit en efficiëntie van signaaloverdracht kan niet worden onderschat, vooral in complexe en veeleisende industriële omgevingen.

Typen infra kabels

Infra kabels variëren in type en configuratie, afhankelijk van hun specifieke toepassing en de omgeving waarin ze worden gebruikt:

 • Afgeschermde en onafgeschermde kabels: Afgeschermde infra kabels bieden essentiële bescherming tegen elektromagnetische interferentie (EMI), cruciaal in omgevingen met hoge elektrische ruis. Onafgeschermde varianten zijn geschikt voor situaties met minimale interferentie.
 • Configuraties: Van paar-, tri-, tot quad-configuraties (verschillen in het aantal geleiders en hun arrangement binnen de kabel) beïnvloeden hoe ze weerstand bieden tegen interferentie en de capaciteit om meerdere signalen tegelijk te verzenden.
 • Geleidermaterialen: Koper staat bekend om zijn uitstekende geleidbaarheid en flexibiliteit, terwijl aluminium soms gekozen wordt voor zijn lichtgewicht eigenschappen.

Soorten infra kabels

Cable Masters biedt een uitgebreid assortiment van professionele grondkabels, specifiek ontworpen om te voldoen aan de rigoureuze eisen van zakelijke en industriële projecten. Ons portfolio omvat de veelzijdige 3-aderige grondkabel, ideaal voor het voeden van commerciële buitenverlichting en krachtige apparatuur, en de robuuste 3×2,5 variant, perfect voor toepassingen die een hogere stroomcapaciteit vereisen. Voor complexe installaties met meerdere circuits bieden we 4-aderige en 5-aderige grondkabels, inclusief de specifieke 4×2,5 en 5×2,5 configuraties, die superieure flexibiliteit en connectiviteit bieden. De compacte 2-aderige grondkabel en de 2×2,5 variant zijn bijzonder geschikt voor minder veeleisende toepassingen, zoals het aansluiten van lichte buitenapparatuur. Alle grondkabels van Cable Masters zijn vervaardigd volgens de hoogste industrienormen, met een focus op duurzaamheid, veiligheid en prestatie ondergronds. Ze zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen vocht, slijtage en andere externe invloeden

Toepassingen van infra kabels

Deze kabels zijn onmisbaar in verschillende toepassingen, waaronder:

 • Procescontrole: Cruciaal in chemische planten, raffinaderijen, en andere plaatsen waar nauwkeurige controle over de productieprocessen noodzakelijk is.
 • Energie-industrie: Voor het monitoren en reguleren van elektriciteitsnetwerken.
 • Gebouwbeheersystemen: Beheert HVAC, verlichting, en andere essentiële functies binnen gebouwen.
 • Transport: Gebruikt in signaleringssystemen voor spoorwegen en luchthavens.

Technische specificaties en installatie

De effectiviteit van infra kabels wordt bepaald door technische specificaties zoals impedantie, capaciteit, geleidbaarheid, en afschermingsefficiëntie. Een zorgvuldige installatie is essentieel, met aandacht voor routing, aarding, afscherming en connectiviteit, om signaalverlies en interferentie te minimaliseren. Regelmatig onderhoud en inspectie zijn cruciaal voor het behouden van hun betrouwbaarheid en prestaties.

Infra kabels van Cable Masters

Infra kabels spelen een onmisbare rol in de ondersteuning van de infrastructuur achter moderne systemen voor energiedistributie, besturing en monitoring. Bij Cable Masters erkennen we het cruciale belang van een zorgvuldige selectie en installatie van de juiste kabels voor een efficiënte en betrouwbare werking van deze essentiële systemen. Ben je op zoek naar specifieke infra kabels voor jouw project? Neem gerust contact op met onze specialisten!