Aanvraagformulier inloggegevens

"*" indicates required fields

Velden met een * zijn verplicht
Wij sturen binnen 8 uur jouw inloggegevens naar het opgegeven e-mailadres.

Middenspanningkabel

Voor krachtige energie transmissie en distributie.

 • Tot en met 33KV

Gespecialiseerd advies nodig?

Kom in contact met Cable Masters.

Wij vinden onafhankelijke, passende kabeloplossingen 
voor jouw uitdagingen en vraagstukken.

Cable masters productlijnen

Utiliteit, Industrie en Infra

 • CM Functiebehoudkabel
 • CM Signaalkabel
 • CM Alarmkabel
 • CM Flex
 • CM Inducab
 • CM Induflex
Meer weten over onze productlijn?

Benieuwd naar het aanbod binnen onze productlijn? 
Neem contact met ons op voor meer informatie.

Middenspanning kabels van Cable Masters

Middenspanning kabels zijn essentiële componenten voor het overbrengen van elektriciteit over middellange afstanden met een hogere spanning dan die gebruikt wordt in standaard huishoudelijke of kantooromgevingen. Deze kabels zijn ontworpen om elektrische energie efficiënt en veilig te transporteren, wat van cruciaal belang is voor de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnetwerk, zowel in industriële toepassingen als in de infrastructuur van nutsvoorzieningen.

Wat is middenspanning?

Middenspanning wordt vervoer middenspanning kabel is een type kabel dat speciaal is ontworpen voor het transporteren van elektrische energie op een spanningsniveau dat hoger is dan dat van laagspanningskabels, maar niet zo hoog als dat van hoogspanningskabels. Deze kabels zijn geoptimaliseerd om een betrouwbare energieoverdracht te garanderen over middellange afstanden, met minimale energieverliezen. Het belang van middenspanning kabels ligt in hun capaciteit om te voldoen aan de energiebehoeften van uitgebreide netwerken en complexe industriële systemen.

Soorten middenspanning kabels

Cable Masters biedt een uitgebreid assortiment aan middenspanningskabels, ontworpen om te voldoen aan diverse toepassingen en vereisten binnen de energiedistributie en industriële sectoren. Ons aanbod omvat zowel enkeladerige als drieaderige middenspanningskabels, die garant staan voor betrouwbaarheid en duurzaamheid in vaste installaties. Voor projecten waar flexibiliteit een vereiste is, bieden we speciale flexibele uitvoeringen die gemakkelijk te hanteren en te installeren zijn, zelfs in uitdagende omgevingen.

Daarnaast omvat ons assortiment middenspanningskabels met Isolatiebehoud FE180, die in geval van brand een functiebehoud garanderen tot 180 minuten, essentieel voor kritieke toepassingen waar veiligheid voorop staat. Onze Fireprotec® lijn biedt een extra laag van bescherming, speciaal ontworpen om de risico’s van brand te minimaliseren en te zorgen voor maximale veiligheid en prestaties onder alle omstandigheden. Met Cable Masters’ middenspanningskabels bent u verzekerd van hoogwaardige oplossingen die voldoen aan de strengste normen en specificaties.

Toepassingen van middenspanning kabels

De keuze voor een specifiek type middenspanning kabel hangt af van de technische eisen van het systeem, zoals de benodigde capaciteit, de afstand die overbrugd moet worden en de omgevingscondities. Middenspanning kabels zijn onmisbaar in diverse sectoren, waaronder:

  • Elektriciteitsdistributienetwerken;
  • Industriële fabrieken en processen;
  • Energiecentrales;
  • Infrastructuurprojecten;
  • Grootstedelijke en landelijke elektrificatieprojecten.

Technische specificaties van Middenspanning kabels

De prestaties van middenspanning kabels worden bepaald door diverse technische specificaties, waaronder de isolatiedikte, geleidermateriaal, en de aanwezigheid van beschermingslagen. Het selecteren van de juiste specificaties is essentieel om een optimale werking en duurzaamheid van het elektriciteitsnetwerk te garanderen. De middenspanning kabels van Cable Masters voldoen aan de relevante industrienormen en certificeringen, die hun kwaliteit, veiligheid, en prestaties bevestigen.

Installatieverantwoordelijke middenspanning

De rol van een installatieverantwoordelijke middenspanning is cruciaal voor het waarborgen van de veiligheid en betrouwbaarheid van middenspanningsinstallaties. Deze professional is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het middenspanningsnetwerk, inclusief de bijbehorende apparatuur en infrastructuur. De installatieverantwoordelijke zorgt ervoor dat alle componenten voldoen aan de geldende normen en voorschriften, voert risicoanalyses uit, en zorgt voor regelmatige inspecties en onderhoud. Deze rol vereist een diepgaande kennis van elektrische systemen, evenals een grondig begrip van de huidige veiligheidsvoorschriften en beste praktijken in de industrie. Het doel is om een veilige werkomgeving te creëren en de continuïteit van de energievoorziening te garanderen.

Kabelberekening middenspanning

Kabelberekening voor middenspanning is een belangrijke stap in het ontwerpproces van elektrische distributienetwerken. Deze berekeningen helpen bij het bepalen van de optimale kabelspecificaties, zoals de doorsnede, het materiaal, en de isolatietype, die nodig zijn om aan de vereiste stroomcapaciteit en spanningsniveaus te voldoen. Factoren zoals de totale lengte van de kabel, het verwachte stroomverbruik, spanningsval, en de thermische weerstand van de omgeving spelen een cruciale rol in deze berekeningen. Door nauwkeurige kabelberekeningen uit te voeren, kunnen ingenieurs ervoor zorgen dat het systeem efficiënt functioneert, met minimale energieverliezen en binnen de veiligheidsmarges. Dit proces vereist geavanceerde software tools en een grondige kennis van elektrische engineering principes om te zorgen voor betrouwbare en duurzame middenspanningsinstallaties.

Kies voor Cable Masters Middenspanning kabels

Middenspanning kabels vormen een cruciale schakel in de infrastructuur die moderne energiedistributie-, besturings-, en bewakingssystemen ondersteunt. Bij Cable Masters begrijpen we het belang van de juiste kabelkeuze en installatie voor het efficiënt en betrouwbaar functioneren van deze systemen. Kabels nodig voor jouw project? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten voor deskundig advies en ondersteuning.