Aanvraagformulier inloggegevens

"*" indicates required fields

Velden met een * zijn verplicht
Wij sturen binnen 8 uur jouw inloggegevens naar het opgegeven e-mailadres.

Signaalkabel

Voor betrouwbare gegevensoverdracht en communicatie.

 • Signaalkabel JH-(ST)H met afscherming

 • Signaalkabel JHH zonder afscherming

Gespecialiseerd advies nodig?

Kom in contact met Cable Masters.

Wij vinden onafhankelijke, passende kabeloplossingen 
voor jouw uitdagingen en vraagstukken.

Cable masters productlijnen

Utiliteit, Industrie en Infra

 • CM Functiebehoudkabel
 • CM Signaalkabel
 • CM Alarmkabel
 • CM Flex
 • CM Inducab
 • CM Induflex
Meer weten over onze productlijn?

Benieuwd naar het aanbod binnen onze productlijn? 
Neem contact met ons op voor meer informatie.

Signaalkabels

Signaalkabels zijn grondkabels die informatie tussen apparaten of systemen overbrengen. Ze zijn ontworpen om elektrische signalen met minimale interferentie of signaalverlies over te brengen, wat cruciaal is in zowel industriële als consumententoepassingen. Deze kabels spelen een sleutelrol in de betrouwbare en efficiënte werking van communicatie-, besturings-, en bewakingssystemen.

Wat is een signaalkabel?

Een signaalkabel is een type kabel dat gebruikt wordt voor de overdracht van elektrische signalen. Deze kabels zijn geoptimaliseerd om een heldere en onverstoorde signaaloverdracht te garanderen, wat essentieel is voor de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van elektronische systemen. Het belang van signaalkabels ligt in hun vermogen om data effectief te communiceren over korte of lange afstanden, wat onmisbaar is in moderne technologieën.

Soorten signaalkabels

Signaalkabels kunnen worden onderverdeeld in verschillende types, waaronder JHH en JHSTH. Natuurlijk zijn er ook verschillende lengte beschikbaar zoals signaalkabel 2×0 8 en signaalkabel 4×0 8.
Elk type heeft zijn unieke structuur en is geschikt voor specifieke toepassingen, afhankelijk van de vereiste signaalsterkte, bandbreedte en weerstand tegen externe interferenties. Onze specialisten kunnen jullie hier meer over vertellen.

Wanneer wordt een signaalkabel gebruikt?

Signaalkabels vinden hun toepassing in verschillende project in de infra, utiliteit en industrie. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Telecommunicatienetwerken
 • Computernetwerken
 • Beveiligingssystemen
 • Audio- en videotoepassingen
 • Industriële controle- en bewakingssystemen

De keuze van het type signaalkabel hangt af van de specifieke eisen van het systeem, zoals de benodigde bandbreedte, afstand en omgevingscondities.

Technische specificaties CM signaalkabels

De prestaties van signaalkabels worden bepaald door verschillende technische specificaties, waaronder impedantie, capaciteit, geleidbaarheid en afschermingsefficiëntie. Het is cruciaal om de juiste specificaties te kiezen op basis van de toepassing om optimale signaalintegriteit en systeemprestaties te waarborgen.

CM Signaalkabels moeten voldoen aan relevante industrienormen en certificeringen, die de kwaliteit, veiligheid, en prestaties waarborgen. Deze normen variëren per regio en toepassing, en het is belangrijk om kabels te selecteren die aan de vereiste normen voldoen
Installatie van deze kabels
De installatie van signaalkabels vereist zorgvuldige planning en uitvoering om signaalverlies en interferentie te minimaliseren. Dit omvat het correct kiezen van kabelroutes, het vermijden van elektromagnetische bronnen van interferentie, en het gebruik van geschikte bevestigings- en aansluitmaterialen.

Signaalkabel van Cable Masters?

Signaalkabels zijn een cruciaal onderdeel van de infrastructuur die moderne communicatie-, besturings- en bewakingssystemen ondersteunt. Bij Cable Masters weten we dat de juiste keuze en installatie van signaalkabels van belang is om de systemen efficiënt en betrouwbaar te laten functioneren. Kabels nodig voor een project? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.