Aanvraagformulier inloggegevens

"*" indicates required fields

Velden met een * zijn verplicht
Wij sturen binnen 8 uur jouw inloggegevens naar het opgegeven e-mailadres.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Alles over functiebehoud kabelsystemen

Vertellen onze specialisten je!

functiebehoud-kabelsystemen (3)
3 Sep 2024

Brandveiligheid binnen gebouwen is een domein dat voortdurend evolueert, gedreven door de technologische vooruitgang van hoe we levens en eigendommen het beste kunnen beschermen in geval van een brand. Centraal in deze missie staat het concept van functiebehoud kabelsystemen – een principe dat ervoor zorgt dat kritieke systemen operationeel blijven, zelfs wanneer ze blootgesteld worden aan de extreme condities van een brand.

Het belang van functiebehoud

In essentie verwijst functiebehoud naar het vermogen van kritieke bouwsystemen, zoals brandmeldinstallaties, ontruimingsalarmsystemen en noodverlichting, om te blijven functioneren in het geval van een brand. Dit vermogen zorgt ervoor dat in noodsituaties, evacuaties soepel verlopen en hulpdiensten de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om efficiënt te werken.

De rol van functiebehoudkabels en bevestigingsmaterialen

De basis van elk functiebehoud kabelsysteem ligt bij de kabels en het bijbehorende installatiemateriaal. Deze componenten moeten niet alleen de fysieke impact van een brand weerstaan, maar ook zorgen voor de voortdurende transmissie van stroom en signalen. De selectie van deze materialen is kritisch; elk product moet gecertificeerd en/of gekeurd zijn om te verzekeren dat het voldoet aan de gestelde prestatie-eisen.

functiebehoud-kabelsystemen

Certificering functiebehoud kabelsystemen

Certificering speelt een cruciale rol in het waarborgen van de betrouwbaarheid van functiebehoud kabelsystemen. Kabels en bevestigingsmaterialen moeten voldoen aan specifieke normen, zoals DIN 4102-12 voor brandweerstand en NEN-EN 50200 of NEN-EN 50362, afhankelijk van de aderdiameter van de kabel. Deze certificeringen garanderen dat de producten getest zijn onder de meest extreme omstandigheden en bewezen hebben te functioneren zoals vereist.

Cable Masters: Dé kabelspecialist

In de zoektocht naar optimale brandveiligheid binnen gebouwen, biedt Cable Masters geavanceerde oplossingen op het gebied van functiebehoud. Met een uitgebreid assortiment van gecertificeerde kabels en bevestigingsmaterialen, draagt Cable Masters bij aan het creëren van veiligere omgevingen waarin mensen vertrouwen kunnen hebben in de systemen die ontworpen zijn om hen te beschermen in geval van nood. Wij komen graag op locatie kijken naar jullie project, om jullie een passend en op-maat-gemaakt advies te geven. Kom in contact met onze specialisten of blijf op de hoogte via LinkedIn!