Aanvraagformulier inloggegevens

"*" indicates required fields

Velden met een * zijn verplicht
Wij sturen binnen 8 uur jouw inloggegevens naar het opgegeven e-mailadres.

Noord-Zuid lijn Amsterdam

De cruciale rol van de bekabeling van Cable Masters hierin

Amsterdam, een stad rijk aan geschiedenis en cultuur, heeft een tijd terug een technologisch wonder toegevoegd aan haar lijst van prestaties: de Noord-Zuid lijn. Deze metrolijn, die het hart van de stad doorkruist, is een technisch hoogstandje en een bewijs van moderne bouwkunde.

Een ondergronds meesterwerk

De Noord-Zuid lijn strekt zich uit over bijna tien kilometer, waarvan zes kilometer bovengronds en vier kilometer onder de historische binnenstad van Amsterdam. Dit maakt het niet alleen een van de meest indrukwekkende bouwprojecten in Nederland, maar ook een uitdaging op het gebied van veiligheid en technologie. En wie anders dan Cable Masters zou de verantwoordelijkheid op zich nemen om deze metrolijn veilig en functioneel te maken?

De bekabeling van de Noord-Zuidlijn

Onze reputatie in functiebehoud-signaalkabels maakte Cable Masters de voor de hand liggende keuze om samen te werken met VIA, een handelsnaam van Visser & Smit Bouw bv. Gedurende twee jaar hebben we ongeveer 200 kilometer aan diverse kabels geleverd. Van signaalkabels met functiebehoud tot krachtige energiekabels van 240 mm², onze producten zijn geïntegreerd in tal van essentiële systemen van de metrolijn.

Deze kabels zijn gebruikt in diverse toepassingen, zoals de besturing van brandmeldcentrales, luidsprekerbekabeling, voeding voor centrale noodverlichting en zelfs de rook-warmte-afvoerinstallaties. Een bijzonder hoogtepunt is onze bijdrage aan de roltrappen van het station Vijzelgracht. Met een indrukwekkende lengte van 47 meter is dit de langste roltrap van de Benelux. En om de veiligheid van de reizigers te waarborgen, hebben we ook gezorgd voor verwarmde roltrappen en rolpaden, waardoor ze zelfs in de koudste omstandigheden niet bevriezen.

Expertise in verschillende sectoren

De Noord-Zuidlijn is niet alleen super handig maar ook een bewijs van de toewijding en expertise van Cable Masters. We zijn trots op onze bijdrage aan dit project en kijken uit naar toekomstige samenwerkingen die de grenzen van technologie en innovatie verleggen. Wil je dat we meekijken naar jouw project? Neem dan contact op met onze kabelspecialisten.

 

Contact opnemen?

Kom in contact met Cable Masters.

Wij vinden onafhankelijke, passende kabeloplossingen voor jouw uitdagingen en vraagstukken.

Edward,Badri & Ritish

Kabelspecialisten

Wij denken graag met je mee

Voor gespecialiseerd advies bekijken wij graag jouw project op locatie. Zo kunnen we meedenken over de meest geschikte kabeloplossing.

Wij denken graag met je mee

Voor gespecialiseerd advies bekijken wij graag jouw project op locatie. Zo kunnen we meedenken over de meest geschikte kabeloplossing.